ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ


Βαγγελης Αγγελης


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο




Τα ελληνόπουλα διδάσκονται σήμερα ότι ο χριστιανισμός έγινε ένθερμα αποδεκτός από τους Έλληνες, ότι η μετάβαση από την λεγόμενη «ειδωλολατρία» στον χριστιανισμό ήταν μια φυσική και αρμονική διαδικασία, ότι αφού οι Έλληνες διαπίστωσαν την δήθεν ανωτερότητα της διδασκαλίας του Χριστού εγκατέλειπαν ομαδικώς την «ειδωλολατρία» και μεταστράφηκαν εκουσίως. Αυτή είναι απλά η προπαγάνδα του «νικητή» χριστιανισμού. Είναι η μονόπλευρη εξωραϊσμένη εκδοχή εκείνων που αφού επικράτησαν με τη βία εξακολουθούν μέχρι και τώρα να ορίζουν την ιστορική αλήθεια με τον δικό τους παραχαραγμένο τρόπο που συμφέρει τον νικητή.
Γιατί πως είναι δυνατόν να έγινε ομαλή μετάβαση στον χριστιανισμό όταν οι φανατικοί και μισαλλόδοξοι «πατέρες της Εκκλησίας» έβριζαν συνεχώς τους Έλληνες και μετέτρεψαν και το όνομα Έλλην σε κοινή βρισιά που παρέπεμπε στην «ειδωλολατρία»; Σε κάθε χριστιανό ήταν ανεπίτρεπτο να αποκαλείται Έλληνας.
Πώς έγινε ειρηνική μεταστροφή στον χριστιανισμό όταν υπάρχουν τα διατάγματα των Ρωμαίων χριστιανών αυτοκρατόρων -ευτυχώς ως αδιάψευστα τεκμήρια- που απαγόρευσαν την λατρεία στους αρχαίους θεούς των Ελλήνων και εξανάγκαζαν τους Έλληνες να γίνουν χριστιανοί με τη βία;
Τα διατάγματα αυτά μένουν επίτηδες ακόμη αμετάφραστα στα νέα ελληνικά και φυσικά κανείς δεν τα προβάλλει σε ευρεία δημοσιότητα. Η γλώσσα των διαταγμάτων του Θεοδοσιανού και Ιουστινιάνειου Κώδικα είναι η λατινική. Η νομοθεσία αυτή παραμένει στα αζήτητα και πρέπει κανείς να ψάξει έχοντας εξειδικευμένες ιστορικές γνώσεις για να τα βρει. Ευτυχώς όμως τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει όλα στο φως από εκείνους που ερευνούν την εγκληματική ιστορία των χριστιανών και αποκαλύπτουν τις αλήθειες που οι χριστιανοί έθαψαν για αιώνες.
Στον Θεοδοσιανό Κώδικα που αποτελεί μια σειρά νομοθετημάτων των Ρωμαίων αυτοκρατόρων βρίσκουμε και αυτόν στο βιβλίο 16, κεφάλαιο 10 παράγραφος 25 που με απόλυτη αυστηρότητα αναφέρει:
«Απαγορεύουμε σε όλους που διακατέχονται από μιαρές παγανιστικές απόψεις να προσφέρουν καταραμένες θυσίες και να τελούν όσα απαγορεύτηκαν με παλαιότερα διατάγματα στους ειδωλολατρικούς ναούς τους. Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους, αν βρίσκονται ακόμα άθικτοι, με εντολή των τοπικών αρχών να καταστραφούν και να εξαγνιστούν με την τοποθέτηση του σεβάσμιου συμβόλου της χριστιανικής θρησκείας. Όσοι αποδειχθεί από αρμόδιο δικαστή ότι δε συμμορφώθηκαν με τον παρόντα νόμο θα τιμωρηθούν με την ποινή του θανάτου».
Η συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη απαγορευτική νομοθεσία από τα χρόνια του Κωνσταντίνου μέχρι τον Ιουστινιανό αποδεικνύει ότι οι Έλληνες δεν αποδέχονταν και δεν ασπάζονταν τον χριστιανισμό οικειοθελώς όπως είναι το αφήγημα που επικράτησε, αλλά η διαδικασία αυτή ήταν αποτέλεσμα βίας και εξαναγκασμού.
Υπάρχουν και χριστιανοί συγγραφείς που έχουν καταγράψει τα εγκλήματα των χριστιανών. Τα εγκλήματα των χριστιανών δεν είναι άγνωστα ούτε στα ιερατεία των χριστιανών. Αυτά όμως το κατεστημένο δεν τα διδάσκει ή τα προσπερνά με αβάσιμες δικαιολογίες που εξυπηρετούν το δικό τους αφήγημα αφού για αυτούς πρόκειται για κάτι το ιερό, για μάχη κατά των "δαιμόνων της ειδωλολατρίας".
Η άγνοια ήταν για αιώνες ο σύμμαχος των σκοταδιστών.
Οι Έλληνες δεν είχαν ούτε έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν σε μια ανθελληνική θρησκεία που γεννήθηκε στην Ιουδαία ως μια αίρεση του ιουδαϊσμού η οποία κατέστρεψε τον κορυφαίο πολιτισμό της αρχαιότητας και τώρα κομπάζει με υποκρισία ότι δήθεν έχει άμεση σχέση μαζί του και ότι μάλιστα τον «διέσωσε»! Το άκρον άωτον της διαστροφής.
©️Ἀθηναΐϛ Ξούθου