ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η θρησκεία των νεοελλήνων, των Ρωμιών

 Η θρησκεία των νεοελλήνων, των Ρωμιών

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, το Πάνθεον και κείμενο που λέει "ZεŨ, πάτερ ΖεŨ, σόν μέν ούρανου κράτος, σÙ δ' έργ' έπ' άνθρώπων όραις λεωργά καί θεμιστά ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ [Επίκληση στον Δία] ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ O ΕλΕΕ INOC Δείξε καλή θέληση, κύριε, ήνάγάπη σου πρός Σιών, κιάς χτιστούν Ιερουσαλήμ [Ψαλμός Δαβίδ Ισραήλ αύτόςθ θαδώε ένίσχυση χυση καί σωτηρία TOŨ λαού (ίσραηλπικού λαού) Ψαλμός Δαβίδ 67]"





Η θρησκεία των νεοελλήνων, των Ρωμιών, η ορθοδοξία όπως συνήθως την αποκαλούν, έχει αποδεχθεί αυτούσια όλη την παλαιά διαθήκη των Εβραίων. Μεταξύ αυτής είναι και οι ψαλμοί του Δαβίδ. Αυτοί οι ψαλμοί που η ορθοδοξία ψέλνει ανελλιπώς επαινούν τον εβραϊκό λαό για τα διάφορα «κατορθώματά» του με την δήθεν βοήθεια του θεού του Ισραήλ.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό αν αντιστρέψει κανείς τους όρους. Είναι δηλαδή ως αν οι εβραίοι είχαν αποδεχθεί αυτούσιους τους ορφικούς, τους ομηρικούς ή άλλους ύμνους των Ελλήνων και τους έψελναν στις συναγωγές τους! Σημειωτέον ότι οι ελληνικοί ύμνοι δεν περιέχουν βαρβαρότητες και μισαλλοδοξία όπως οι εβραϊκοί.
Οι Εβραίοι όμως δεν υπέστησαν τέτοια πολιτισμική αλλοίωση και αλλοτρίωση ώστε να ξεχάσουν την δική τους και να ενστερνιστούν την παράδοση των Ελλήνων αυτούσια. Αντίθετα, όποτε επιχειρήθηκε να απαγορεύσουν την παράδοσή τους εκείνοι ξεσηκώνονταν.
Οι χριστιανοί είναι αξιολύπητοι και ελεεινοί, ιδίως οι Ρωμιοί, διότι από σπουδαίοι κάποτε οι Έλληνες, ο λαός με τον σπουδαιότερο πολιτισμό, έγιναν ένας λαός ξεπεσμένος, εξευτελισμένος. Από Έλληνες κατάντησαν ελεεινοί! Κάποιοι ανόητοι κατάφεραν και τους διέλυσαν πολιτισμικά και πνευματικά με μια ξένη θρησκεία.
Σαν κυρίαρχη μορφή αυτής της θρησκείας χρησιμοποιήθηκε ο δήθεν μεσσίας των Εβραίων, ο Ιησούς. Δεν έχει σημασία αν ήταν αληθινό πρόσωπο. Σημασία έχει ότι γύρω από αυτό το πρόσωπο δημιουργήθηκε μια εβραϊκή αίρεση με βάση τις εβραϊκές ψευδοπροφητείες για τον μεσσία, τον χριστό, όπως μεταφράστηκε το μεσσίας στα ελληνικά.
Ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το ψευδοαφήγημα είναι ότι πιστεύουν ότι πράγματι αυτός ο Ιησούς Χριστός υπήρξε, ότι ήταν «θεάνθρωπος», γιος του θεού του Ισραήλ, και ότι σταυρώθηκε και αναστήθηκε. Και έτσι προσδοκούν και οι ίδιοι μια δεύτερη ζωή μετά τον θάνατο! Οπότε δεν τους νοιάζει αν ήταν Εβραίος ή Αιθίοπας, δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο, και γι’ αυτό αποδέχτηκαν όλη την εβραϊκή παράδοση αυτούσια.
Από τον χριστιανισμό μπορούν να ξυπνήσουν μόνο όσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχειώδη λογική και να κατανοήσουν ότι δεν υπήρξε κανένας μεσσίας που να αναστήθηκε. Είναι κωμικοτραγικό ότι επί 2000 έτη η ανθρωπότητα μαστίζεται από ένα τέτοιο φθηνό παραμύθι, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να είναι η τραγωδία ενός Εβραίου που εκτελείται από το κατεστημένο της εποχής του, όχι όμως ένας γιος θεού που ανασταίνεται και όλα τα συναφή που προέκυψαν ως θρησκευτικό δόγμα μιας ποταπής θρησκείας υποδούλωσης της ανθρώπινης λογικής.
Οι χριστιανοί είναι θύματα της μεγαλύτερης απάτης όλων των εποχών. Και οι Έλληνες και ο πολιτισμός τους είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο θύμα του χριστιανισμού.
©Ἀθηναΐϛ Ξούθου